Käytä asbestin purkuun aina ammattilaista  / Miten löytää oikea kumppani purkutöihin / Abestinpurku Helsingissä / Asbestikartoitus / Asbestipurkutyön suunnittelu ja suorittaminen / Kilpailuta asbestipurkutyöt

Asbestipurkutyöt ja asbestikartoitukset ovat luvanvaraisia töitä, jotka tulee teettää osaavalla ja luotettavalla kumppanilla. Asbestipurku Helsinki -sivuston avulla voit onneksi löytää helposti itsellesi sopivimman ja hinnaltaan kilpailukykyisimmän purkuyrityksen Helsingin, Vantaan, Espoon ja muun pääkaupunkiseudun lähialueiden luvanvaraisista toimijoista.

Osaava kumppani luvanvaraiseen purkutyöhön parhaaseen hintaan

Täyttämällä alla olevan lomakkeen, pääset kilpailuttamaan itsellesi sopivimman asbestipurkuyrityksen, aina kilpailukykyiseen hintaan. Lomakkeen täyttäminen vie vain parisen minuuttia, jonka jälkeen saat sähköpostiisi parhaan tarjouksen toiveidesi mukaisista asbestitöistä. Kilpailutus ei sido tarjouksen hyväksymiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Teetä työt ammattilaisella

Asbesti oli suosittu rakennusmateriaali aina 1970-1980 luvuille saakka, jolloin sen käytön vaarat alkoivat tulla julki. Varsinkin monissa suurkaupungeissa, kuten Suomessa Helsingissä, asbestin käyttö oli hyvinkin yleistä.

1980-luvun jälkeen vaarallisen asbestin käyttö on selkeästi vähentynyt, mutta materiaalille altistuminen on yhä tänäkin päivänä yleistä asbestipurkutöiden yhteydessä. Erityisen ongelmallisia puruista ja asbestikartoituksista tekee epätietoisuus vaaroista ja oikeista menetelmistä, varsinkin jos purkua toimittaa vähänkään epäpätevä toimija.

Kilpailutus kannattaa

Asbestipurkutyöt ovat vaarallisuudestaan johtuen luvanvaraisia ja vaativat toteuttajaltaan tarkkaa erityisosaamista. Näin ollen purkutöitä ei kannata kenen tahansa kumppanin kanssa toteuttaa, jotta koko prosessi osataan toimittaa viranomaisten ja uuden asbestilain asettamien edellytysten mukaan. Kilpailutuksen avulla voitkin aina olla varma, että saat tarjouksen alueesi parhaalta purkuyritykseltä, joka on luotettava, ammattitaitoinen sekä pitkään alalla vaikuttanut toimija.

Kilpailutuksen avulla..

  • löydät asbestipurkutöihin tai asbestikartoitukseen parhaan luvanvaraisen toimijan, jonka kanssa sovittuun budjettiin ja aikatauluun voi luottaa.
  • saat purkutyöt aina erittäin kilpailukykyisen hintaan.
  • et joudu murehtimaan asbestin aiheuttamista terveyshaitoista tai ympäristön kuormittamisesta.

Kilpailuta nyt

Asbestin purkua Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla

Pelkästään Helsingin alueella toimii yli 24 asbestipurkutöitä tarjoavaa yritystä. Kun mukaan otetaan muu pääkaupunkiseutu, nousee määrä ainakin 35:n. Uusia toimijoita nousee alalle myös vuosittain, kiitos uuden asbestilain, joka astui voimaan vuonna 2016. Uusi laki kun määräsi asbestikartoituksen pakolliseksi kaikkiin remontti- ja saneerauskohteisiin, jotka ovat rakennettu ennen vuotta 1994.

Alan toimijoille onkin tänä päivänä erityisen paljon kysyntää, minkä vuoksi eri palveluntarjoajien joukosta voi olla vaikeaa valita juuri itselleen sopivinta. Onneksi voit kuitenkin kilpailuttaa alueesi parhaat purkuyritykset ja asbestikartoituksen toteuttajat aina kilpailukykyisellä hinnalla helposti sivustomme kautta!

Kartoitus

1930-luvulta aina 1980-luvulle saakka asbestia sai käyttää rakennusmateriaalina täysin rajoituksetta. Tästä syystä uusi asbestilaki määräsi asbestikartoituksen tehtäväksi kaikkiin ennen vuotta 1994 rakennettuihin rakennuksiin, jotta niiden osalta voidaan selvittää, sisältävätkö rakenteet vaarallista asbestia vai eivät. Tutkimus voidaan toteuttaa myös ottamalla kohteesta laboratorionäytteet.

Jos terveydelle haitallista  asbestia paikannetaan rakennuksesta, merkitään löydös piirustuksiin sekä itse kohteeseen. Tämän jälkeen tutkitaan, joudutaanko rakenteet purkamaan vai riittääkö niille turvallinen pinnoitus tai kotelointi, joiden kuntoa tullaan tulevaisuudessa tarkasti valvomaan.

Suunnittelu ja purkutyön suorittaminen

Perusteellisen kartoituksen jälkeen suunnitellaan purkutöiden toteutus. Samalla laaditaan työn vaatimat ilmoitukset sekä valitaan työhön tarvittavat ja viranomaisten hyväksymät työvälineet ja laitteet.

Useimmiten purkutyöt toteutetaan osastointimenetelmällä, joka on samalla ainoa sallittu tapa purkaa sinistä asbestia. Tällöin työskentelytila eristetään muusta ympäristöstä erittäin tiiviisti ja alipaineistetaan se tarkasti hienopölyä erottevalla imurilla.

Myös sisääntulojärjestys tulee suunnitella tarkkaan. Ennen töiden aloittamista tulee huolehtia myös asian mukaisten suojatyö- ja muiden työvaatteiden hankinnoista sekä suihkutilojen saatavuudesta. Myös suojavaatteiden hävittäminen tulee aina tiloista poistuessa toimittaa tarkan protokollan mukaan.

Purkutyöntekijän suojavaatteilla on muutenkin erittäin tiukat turvallisuusvaatimukset – esimerkiksi hengityssuojainten on oltava tehokkuusluokkaa TM3P ja kokonaamarin tulee sisältää puhallin sekä pölynsuodatin. Suojajalkineiden ja -käsineiden taas täytyy muodostaa yhdessä suojapuvun kanssa kokonaisuudessaan tiivis kaikissa mahdollisissa työskentelyasennoissa.

Haitallinen asbestipöly minimiin

Asbestipurkutyöt tulee toteuttaa niin, että haitallista pölyä pääsee ilmaan mahdollisimman vähän. Näin ollen purettavat rakenteet tulee kosteuttaa ja työkalut varustaa kohdepoistolla, jotta pöly voidaan imeä mahdollisimman tehokkaasti. Purkutöiden valmistuttua työskentelytilat siivotaan tarkasti, jotta ympäristöön ei jäisi asbestia yli lain salliman 0,01 kuitua/cm³ rajan.

Pienemmät purkutyöt voidaan toteuttaa purkupussimenetelmällä, jolloin asbestia sisältävät rakenteet peitetään alipaineistetulla ja erikoisvalmisteisella pussilla. Tällöin kaikki työskentely toteutetaan pussin aukkojen kautta.

Asbestijäte luokitellaan vaaralliseksi, jonka takia se tulee töiden loputtua toimittaa muusta jätteestä erillään nopeasti kaatopaikalle. Myös kuljettamisessa käytettävien pakkausten tulee olla asianmukaisesti merkittyjä.

Asbestipurkutyön hinta riippuu kohteesta

Asbestinpurkutyön hinta riippuu pitkälti siitä, kuinka paljon remontoitavaa pinta-alaa asunnosta löytyy ja mikä purkumenetelmä niiden työstämiseen sopii parhaiten. Kilpailutuksen avulla löydät kuitenkin aina omaan kohteeseesi parhaiten sopivan toimijan kilpailukykyisimpään hintaan. Kun siis haluat tietää tarkan hinnan asbestinpurkutyölle Helsingissä, Espoossa, Vantaalla tai muualla pääkaupunkiseudulla, kilpailuta luvanvaraiset toimijat sivustollamme, jonka jälkeen saat pitävän hinta-arvio kustannuksista suoraan sähköpostiisi!

Tee kilpailutus